BIOGRAFIA

Gall protagonitzaven les seves primeres aportacions musicals formant part d’una altra banda que mai arribaria a tenir nom. De la fusió d’aquestes dues bandes sortiria la formació primigènia de K-melot, Josep Mª Pla (baix), Pep Pujol (bateria), Vicenç Puig (veu i guitarra) i Kiko Serra (guitarra). L’any 1982 Kiko Serra decideix no continuar aquesta aventura i s’incorpora per assumir les tasques de guitarra solista Manolo Bonillo, que ja era conegut com un dels millors guitarristes de rock de la comarca del Bages.

fotoVicençfotoPep1fotoPla2fotoManolo1

Kmelot2Amb aquesta formació K-melot es presenta al concurs de rock de Tàrrega i guanya el primer premi que consistia en l’enregistrament d’un disc senzill. S’enregistra l’any 1983 i a l’any següent surt al mercat amb el nom de “Soldados del Rock”. A l’abril d’aquest mateix any K-melot actua a Vic com a teloners de Barón Rojo obtenint un èxit tan rotund com inesperat. Malauradament aquest lluït inici va ser truncat per l’exèrcit i els seus membres van anar complint un per un el servei militar. En Ferran Alapont, amic i bateria d'altres formacions, va agafar les baquetes durant aquest període.

Havien passat ja tres anys des de la publicació de “Soldados del Rock” quan K-melot es retrobà al complet. Després d’unes quantes actuacions, alguna no gaire memorable, el Manolo decideix abandonar el grup.

Aquest va ser un cop dur per a la banda i sense saber on buscar són animats a trucar a Benjamí Palomar. Hi havia certs dubtes, ja que era conegut en els cercles musicals emergents de Manresa com un bon guitarrista clàssic i amb experiència amb alguna banda de rock simfònic i amb orquestres de ball però mai havia tocat en una banda de rock del perfil de K-melot. Malgrat tot el Benjamí passar a formar part de K-melot i es comença a treballar en noves cançons amb la idea de enregistrar un nou disc. Després d’alguns assajos el Manolo s’empanedeix d’haver deixat el grup i demana tornar a formar-ne part. Així la formació queda establerta de la següent manera: Pep Pujol (bateria), Josep Mª Pla (baix), Vicenç Puig (veu i guitarra), Manolo Bonillo (guitarra) i Benjamí Palomar (guitarra).Kmelot3 DSCN1122

Amb aquesta formació, l’any 1986, s’enregistra el maxi single “De un lugar diferente” que sortiria al mercat a principis de 1987. Va ser llavors quan Manolo Bonillo decideix tornar a marxar, aquesta vegada definitivament. Ja que a “De un lugar diferente” s’havien inclòs teclats, es veu la necessitat d’incorporar a la banda un teclista. Ângel Thomen, que va ser qui va recomenar a la banda trucar al Benjamí, es va comprometre i va ser amb ell amb qui es van fer diverses actuacions, entre elles, teloners de Loquillo i los Trogloditas a Navàs i Teloners de Los Toreros Muertos a Puig-Reig.

Al 1988 l’Àngel abandona la banda i entra en el seu lloc Jordi Pujolà. A partir d’aquest moment i fins a l’actualitat es dóna el peculiar detall de que el primer cognom de tots els components del grup comença per la lletra “P”. En aquest mateix any es comença a elaborar la maqueta de les cançons que formaran part de “Mágico”. Tot i que el Jordi Pujolà abandona, es continua treballant en la maqueta.Un cop acabada es contacta amb Xarli Diego per a què es faci càrrec de buscar discogràfica i portar la producció artística del grup.

0511 ensayo johnnyFoto viveloMágicoL’any 1989 es fitxa per la discogràfica Divucsa i s’enregistra el primer llarga durada "Mágico". Per fer front a les actuacions en directe s’incorporen Johnny Pascual (teclats), Fermí Puig (veus) i Montse Casas (veus). Les cançons Busco mi rumbo i Mágico entren a les llistes d’èxit més populars del moment i K-melot fa diverses aparicions a programes en directe d’emisores de radio i a la televisió (TVE, TV Galícia, TVE València..)

El següent any, vist l’èxit de Mágico, es decideix enregistrar l’LP "Vívelo" però la absència de suport per part de la discogràfica i la manca de recursos econòmics el van conduir irremeiablement al fracàs. Desprès de diverses desavinences amb la discogràfica K-melot abandona Divucsa i entra en una depresiva etapa de reclusió al local d’assaig. Donat que no hi havia actuacions el Fermí i la Montse pleguen. El Johnny decideix quedar-s’hi però dos anys mesVívelo tard de l’enregistrament de Vívelo i desprès de l'elaboració d’una nova maqueta amb cançons que mai veurien la llum, el Josep Mª Pla abandona la banda. El Vicenç assumeix les funcions de baixista en algunes actuacions on les cançons pròpies havien desaparescut del repertori per ser substituïdes per versions de temes molt coneguts del Rock i del Pop.0524 rafa-ensayo

L’any 1994, va passar a formar part de K-melot el Rafa Padilla per assumir la funció de baixista. Així, Pep Pujol (bateria), Vicenç Puig (veu i guitarra), Benjamí Palomar (guitarra), Johnny Pascual (Piano i teclats) i Rafa Padilla (baix) és la formació més estable i que perdura avui dia.

Des de l’any 1994 K-melot s’ha dedicat a interpretar cançons estàndard del rock i del pop però no va ser fins al febrer de l’any 1998 que la banda va començar a actuar arreu de Catalunya i part de l’estranger (Itàlia i Àustria) obtenint un més que merescut lloc entre les millors bandes de versions.

Malgrat tot, K-melot continua treballant en noves cançons les quals espera que algun dia les podeu escoltar.

Kmelot2 DSCN1122 Mágico Vívelo